Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.03.2018 10:41 - Тази история не е само за артисти и писатели. Тя е за всички хора!
Автор: totti Категория: Забавление   
Прочетен: 533 Коментари: 2 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

          Всички го познаваме от екшън – филмите, за които прибира по няколко милиона. Не всеки знае, че американецът Силвестър Сталоун е бил на ръба на нищетата в зенита на своята кариера. Стига се до там, че е принуден да продаде любимото си куче - най-добрият му приятел. Със своя мастиф на име Бъткъс, той отива пред магазин за алкохол, където предлага животното на минувачи. „Това бе най-низкият ден от живота ми и аз плаках по целия път към вкъщи. Тогава разбрах, че съм стигнал много под нулата“, обяснява Сталоун след време.

image
        Малко след това се случва и чудото. Продуцентска компания иска да закупи сценария му за Роки срещу 125 хил. долара. Въпреки крупната сума, Слай отказва, тъй като условието му да играе главната роля не се приема. От продуцентската компания обявяват, че си имат актьор и нямат намерение да го сменят. След няколко дни Силвестър получава нова оферта от същата фирма- 250 хил. долара, но той отново не приема, тъй като и в този случай ще остане зад камерите. Офертата се показва до зашеметяващите 350 хил. долара, които отново не влизат в сметката на Сталоун и отново по същата причина. Така в крайна сметка, продуцентите се съгласяват да му дадат главната роля, но срещу 35 000 долара. Това е десет пъти по-малко от последната им оферта, но той приема.

image

Той плаща внушителните 15 хил. долара, за да си върне кучето, което по-късно участва във филма. Човекът, който печели 14. 975 долара за препродажбата на Бъткъс също успява да си издейства и роля в „Роки“. „Роки” става най-касовият филм през годината, получава няколко Оскара, включително за най-добър филм, от общо десет номинации.

Тази история не е само за артисти и писатели. Тя е за всички хора!
Текст и снимки - интернет






Гласувай:
2



1. donchevav - Тази история е още едно доказате...
27.03.2018 13:03
Тази история е още едно доказателство, че голям се става не само с труд и постоянство, не дори само с талант, а и с мъжество в преодоляване на всички спънки и неприятности по пътя на успеха. Само който е преживял лични несгоди като тези, сполетели С. Сталоун, и е успял да оцелее в страданието, надмогвайки го с дух и постоянство, с вяра в себе си и с личностно отстояване, може да изиграе ония мъжкарски роли, които Слай направи. Някога знаехме наизуст филмите му – и ги гледахме по десет пъти с все същия затаен дъх. На монолога във финала на „Рамбо 1” аз редовно се просълзявах – а не си падам по екшъните:))). После някак го позабравихме. А той е много голям – отдавна е станал школа и модел за подражание, артист и режисьор с безспорен принос в световното кино…
Хубав постинг - затрогващ и поучителен!
Поздрави, Тоти!
цитирай
2. totti - Приятно е човек да се среща и общува с интелигентни хора като Вас! Благодаря.
27.03.2018 19:10
donchevav написа:
Тази история е още едно доказателство, че голям се става не само с труд и постоянство, не дори само с талант, а и с мъжество и постоянство в преодоляване на всички спънки и неприятности по пътя на успеха. Само който е преживял лични несгоди като тези, сполетели С. Сталоун, и е успял да оцелее в страданието, надмогвайки го с дух и постоянство, с вяра в себе си и личностно отстояване, може да изиграе ония мъжкарски роли, които Слай направи. Някога знаехме наизуст филмите му – и ги гледахме по десет пъти с все същия затаен дъх. На монолога във финала на „Рамбо 1” аз редовно се просълзявах – а не си падам по екшъните:))). После някак го позабравихме. А той е много голям – отдавна е станал школа и модел за подражание, артист и режисьор с безспорен принос в световното кино…
Хубав постинг - затрогващ и поучителен!
Поздрави, Тоти!

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: totti
Категория: Забавление
Прочетен: 222877
Постинги: 107
Коментари: 441
Гласове: 3264
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930