Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.03.2018 02:03 - Документ на Сорос: Заради джендър равенството Мария Габриел би тръгнала срещу своите
Автор: elianna Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1373 Коментари: 9 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 "Мария Габриел е истински прогресивна по убеждение и може да бъде убедена да върви срещу линията на своята група, особено по социалните въпроси и по въпросите за джендър равенството; настоява да говори на френски винаги, когато е възможно". Това се казва в документ на фондация "Отворено общество", изготвен през 2014 г. и публикуван в сайта DCLeaks преди две години. Тогава в мрежата изтекоха стотици хиляди страници от различни документи на фондацията на Сорос, а обработването на информацията в тях продължава и до днес. "Гласове" ви представя един от тях, който представлява списък на евродепутатите, с които фондацията на Сорос работи в настоящия Европарламент. Сред българите изпъкват имената на Мария Габриел (сега еврокомисар), Илияна Йотова (сега вицепрезидент на България), Андрей Ковачев, Филиз Хюсменова, Искра Михайлова, Илхан Кючук, Али Неджми. Броят на депутатите от всички страни, с които Сорос работи, е 226, което прави неговата неформална група най-голямата в Европейския парламент от общо 751 евродепутати.

 

image

 

 

Документът има 127 страници, в които са изготвени кратки профили на всички депутати на "Отворено общество", направени след специално проучване, както се казва в самия текст. "Гласове" ви предлага превод на въведението, както и профилите на българските евродепутати с които Сорос работи. Две от тях днес са вицепрезидент на България и европейски комисар. Прави впечатления, че джендър доктрината е от изключителна важност за Сорос. На последната дискусия в Европейския парламент, посветена на Истанбулската конвенция, по-голямата част от депутатите, които призоваха страните да я подкрепят, фигурират в списъка на този документ. 

 

image

 

 

НАДЕЖДНИ СЪЮЗНИЦИ В ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ 2014-2019

KUMQUAT CONSULT

For The Open Society European Policy Institute

 

Въведение

Този мапинг предоставя на Института за Европейска Политика на "Отворено общество" (OSEPI) и мрежата за сведения на "Отворено общество" информация за Членове на 8-ия Европейски Парламент, които е вероятно да подкрепят ценностите на Отворено Общество по време на мандата 2014-2019.

 

Той обхваща 11 комисии и 26 делегации, както и най-високопоставените структури, отговорни за взимането на решения в Европейския Парламент: 226 членове на ЕП, които са доказани или вероятни съюзници на "Отворено общество".

 

Присъствието на Членове на ЕП в този документ означава, че е вероятно те да подкрепят работата на "Отворено общество". Към тях трябва да се подхожда открито: въпреки че е най-вероятно те да искат да работят в сфери, които вече представляват интерес за тях, биха могли също така да посрещнат добре и поставянето на нови проблеми.

 

Освен обсъждането на отделни теми, "Отворено общество" би трябвало да се стреми да изгради трайни и доверени отношения с тези европейски законотворци.

 

Разделът Европейски Парламентарни Органи изброява официалните органи на Европейския Парламент, техните области на компетенция и потенциалните съюзници на "Отворено общество", участващи в тяхната работа. Те включват също и имената на политически съветници, помагащи на членовете на ЕП в комисиите, въпреки че те могат да се сменят в рамките на мандата и могат от своя страна да не бъдат съюзници на "Отворено общество".

 

Разделът Членове изброява индивидуалните профили на 226 Членове на Парламента. Те включват информация за парламентарните връзки (държава, политическа група, характер на техния мандат и комисиите и делегациите, в които участват); тяхното минало (професионална история, парламентарни интереси, и други относими сведения); и контакти за връзка с тях.

 

image

 

Накрая разделът Индекси предоставя три допълнителни начина за намиране на съответните Членове: по сфери на интерес, по политическа група, и по азбучен ред.

 

Индивидуалните профили са изготвени като е използвана публично достъпна информация, както и специално проучване. Оценките, направени в тях, могат да са субективни, и трябва да се възприемат като насочващи за политиките и приоритетите на дадения Член. Те не трябва да се разглеждат като категорични указания за конкретния Член.

 

Комисиите и делегациите, които са поставени в bold (напр. „AFET“ или „Украйна“) показват, че съответният член на Парламента е пълен Член и вероятно ще посвети повече време на тези теми. Тези, които са посочени с обикновен шрифт (напр. „AFET“ или „Украйна“), указват, че Членът е заместник.

 

image

 

Обърнете внимание, че профилите съдържат списък само на комисиите и делегациите, обхванати от този мапинг и не включват останалите. Те могат да бъдат открити на онлайн профилите на Членовете на Европейския Парламент (виж долу).

 

До юли 2019 някои Членове ще напуснат Европейския Праламент заради други мандати. Те ще бъдат заменени от нови. Някои ще сменят комисиите или делегациите. Могат да се създадат и нови специални комисии. И е важно да се има предвид, че Членове на Европейския Парламент – особено новодошли – могат да променят приоритетите си към нови сфери или да променят възгледите си.

 

Информацията, съдържаща се в тези профили, е коректна към септември 2014. Актуална и точна информация, включваща имена на асистенти, е налична на онлайн профилите на Членовете на Европейския Парламент:

http://www.europarl.europa.eu/meps

 

ECHR The European Court of Human Rights (Европейски Съд по Правата на Човека)

ISDS Investor-state dispute settlement, a mechanism potentially included in TTIP (Уреждане на Спорове между Инвеститорите и Държавата, механизъм, потенциално включен в ТТИП)

OSCE Organization for Security and Co-operation in Europe (Организация за Сигурност и Сътрудничество в Европа, ОССЕ)

PACE Parliamentary Assembly of the Council of Europe (Парламентарна Асамблея на Съвета на Европа, ПАСЕ)

TTIP Transatlantic Trade and Investment Partnership, likely to be intensely discussed during the 8th legislature (Трансатлантическо Търговско и Инвестиционно Пртньорство, ТТИП)

 

 

ЧЛЕНОВЕ НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ ОТ БЪЛГАРИЯ

 

image

 

 

Мария Габриел (пореден мандат)

EPP (Група на Европейската народна партия (Християндемократи)

LIBE - Комисия по Граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи, Делегация за връзки с държавите от Магреб, AFETКомисия по външни работи, ACP – АКТБ-ЕС, FEMM – Комисия по Права на жените и джендър равенство,Средиземноморски Съюз, Арабски полуостров

Предишни занимания

  • Преподавател и учен; Член на Европейския Парламент от 2009; водач на наблюдателната мисия на ЕС на изборния процес в Демократична Република Конго (2011).
  • Заинтересована от земеделието (организирани дебати в множество бълграски градове); граждански свободи; и джендър равенство. Доказана способност да мобилизира вниманието и ресурсите на ЕС за структурно развитие на Дунавския регион.
  • Истински прогресивна по убеждение и може да бъде убедена да върви срещу линията на своята група, особено по социалните въпроси и по въпросите за джендър равенството; настоява да говори на френски винаги, когато е възможно.

Контакти: @ mariya.gabriel@ep.europa.eu

 +32 2 284 52 48

ASP 8 F 255 7

http://twitter.com/GabrielMariya

 

Филиз Хюсменова, България (Предишен мандат)

ALDE (Алианс на Либералите и Демократите за Европа), Заместник-председател

LIBE - Комисия по Граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи

Предишни занимания:

  • Лектор, заместник-кмет на Силистра (1999-2001); заместник-областен управител на Силистра (2001-2003); министър без портфейл (2003-2005); депутат в Националния Парламент (2005-2007); член-наблюдател на Европейския Парламент по време на присъединяването на България (2005-2006); член на Европейския Парламент и заместник-председател на Комисията по Регионално Развитие от 2007; заместник-председател на вицепрезидента на нейната партия (2010-до сега).
  • Заинтересована от използването на регионалните фондове; убежище и миграция; правосъдие; фундаментални права; и правата на всички малцинства, включително на ромите.
  • Турски произход; принадлежи към партия, фокусирана върху интересите на мюсюлманското и турското малцинства в България. партията се бори за човешките права и има либерален подход в обществото.

Контакти: @ filizhakaeva.hyusmenova@ep.europa.eu

 +32 2 284 59 03

ASP 8 G 351

 

image

 

Илияна Йотова, България  (Предишен мандат)

S&D (Група на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент)

LIBE – Комисия по Граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи (Заместник-председател), REGI-Комисия по Регионално Развитие, FEMM – Комисия по Права на жените и джендър равенство, Черна Гора, Средиземноморски Съюз

Предишни занимания:

  • Депутат в Националния Парламент и делегат на ПАСЕ (2005-2007); по професия репортер и редактор на телевизионни новини; завършила престижното Ecole Nationale d’Administration (Национално Училище по Администрация) в Страсбург.
  • Става член на Европейския парламент в първите избори след присъединяването на България към ЕС (2007); активна в сферата на рибните ресурси, гражданските свободи и петициите.
  • Член на Специалната Комисия на Европейския Парламент по Организираната престъпност, Корупцията и Прането на пари (2012-2013); може да има продължаващи интереси по тези въпроси.

Контакти: @ iliana.iotova@ep.europa.eu

 +32 2 284 57 08

ASP 11 G 157 7

http://twitter.com/iiotova

 

Андрей Ковачев, България (Предишен мандат)

Квестор на Европейския Парламент

EPP (Група на Европейската народна партия (Християндемократи)

AFET - Комисия по външни работи, DROI - Подкомисия по правата на човека, Бивша Югославска Република Македония

Предишни занимания:

  • Опит в академичния, както и в частния сектор; PhD по биология; член на Европейския Парламент от 2009.
  • Заинтересован от Бивша Югославска Република Македония; Европейска интеграция; прозрачност и яснота в обществения живот; свобода и права в пост-комунистическите държави-членки.
  • Повдига глас в ЕРР по въпросите на Външните работи; убеден про-европеец (председател на Съюза на Европейските Федералисти в България); прогресивен по убеждение, но би предприел само премерени политически рискове.

Контакти: @ andrey.kovatchev@ep.europa.eu

 +32 2 284 56 62

ASP 13 E 130 7

http://twitter.com/andreykovatchev

 

image

 

Илхан Кючюк, България (Първи мандат)

ALDE (Група на Алианса на либералите и демократите за Европа)

AFET - Комисия по външни работиДелегация за връзки с държавите от Магреб

Предишни занимания:

  • Завършил Политически науки и управление; участвал в Програмата на Европейския Парламент за Млади Политически Лидери (2010); Либералната Академия на фондация Фридрих Науман (2010); Световния Форум за Демокрация на СЕ (2012) и Програмата за социални, политически и икономически проблеми, финансирана от Държавния Департамент на САЩ (2012).
  • Активист на Младежкото движение на Движението за Права и Свободи (неговата партия) от 2005; политически съветник на Младежкото движение от 2010; негов президент от 2012; парламентарен секретар на заместник-министър председателя от 2013.
  • принадлежи към партия, фокусирана върху интересите на мюсюлманското и турското малцинства в България. партията се бори за човешките права и има либерален подход в обществото.

Контакти: @ ilhan.kyuchyuk@ep.europa.eu

+32 2 284 51 78

ASP 8 G 342 7

http://twitter.com/ilhankyuchyuk

 

Искра Михайлова, България (Първи мандат)

ALDE (Група на Алианса на либералите и демократите за Европа)

REGI - Комисия по регионално развитие (Председател), Бивша Югославска Република Македония, Южен Кавказ, Евронест

Предишни занимания

  • Занимания в областта на културата и изследователската работа; главен експерт в Министерство на културата (1996-1997); съветник на министъра на Регионалното развитие и благоустройството (2001-2005); заместник-министър на Регионалното развитие и благоустройството (2005-2009); депутат в Националния Парламент (2009-2013).
  • Председател на Комитета по Околната среда и водите по време на мандата си в Националния парламент; изразен силен интерес към инспектиране на Европейските фондове и регулиране на проучванията и добива на минерални ресурси; единственият член на Европейския парламент, избран за председател на комисия без предишен опит в Европейския Парламент.
  • Приндалежи на партия, фокусирана върху човешките права с либерален социален подход.

Контакти: @ iskra.mihaylova@ep.europa.eu

 +32 2 284 58 58

ASP 8 G 305

 

image

 

Али Неджми, България (Пореден мандат)

АLDE (Алианс на Либералите и Демократите за Европа)

AFET - Комисия по външни работи, Турция

Предишни занимания:

  • Икономист, член на Надзорния съвет на Агенцията за контрол на приватизацията и следприватизационните сделки в България (2001-2003); депутат в Националния Парламент (2005-2013); Заместник-министър на Отбраната (2003-2005, 2013); член-наблюдател на Европейския Парламент преди присъединяването на България (2005-2006); Член на Европейския Парламент (6 месеца през 2007).
  • Принадлежи на партия, фокусирана върху интересите на мюсюлманските и турските малцинства в България; партията се бори за човешките права и има либерален подход в обществото.
  • Може да бъде заинтересован от прозрачността и проблемите на борбата с корупцията.

Контакти: @ nedzhmi.ali@ep.europa.eu

+32 2 284 56 08

ASP 8 G 258

 

 

Превод: Екатерина Грънчарова

Свързани текстове: Сорос превръща Гърция в ислямска колония, контролирайки медии, политици, банки

 




Гласувай:
0



1. elianna - Потресаващи документи от DC LEAKS:Сорос превръща Гърция в ислямска колония, контролирайки медии, политици, банки
24.03.2018 02:07
Автор: Петрос Анастасиу, pronews

http://glasove/categories/na-fokus/news/soros-prevryshta-gyrciya-v-islyamska-koloniya-kontrolirajki-medii-politici-banki
Пет милиарда евро са предоставени от организациите на Джордж Сорос на НПО, агенти, средства за масова информация, политици и други






От 1979 г. мрежата от фондации OSF (Open Society Foundation – фондация „Отворено общество“, бел. прев.) на 86-годишния американски „инвеститор“ от унгарски произход Дж. Сорос с истинско име György Schwartz (който явно инвестира основно в сриването на световния законов ред) е предоставила повече от пет милиарда евро на огромно количество различни организации с напълно различни една от друга дейности, разкрива DC Leaks.



Някои от тях са достигнали до проф. Янис Карас и до отговарящия за връзките с обществеността на Министерския съвет Матеос Цимицакис, до 6 гръцки сайта, до 6 гръцки вестника, до телевизионни канали и радиостанции и т.н., с цел да осигурят поддръжка за украинския преврат и да насочат общественото мнение срещу Русия и в полза на Украйна.
Спонсор на гръцките средства за масова информация е бил европейският клон на OSF, организацията “Policy Association for Open Society” (PASOS) със седалище в Прага, която съдейства за отваряне на границите и за премахване на визите. Сред нейните източници на финансиране присъстват впечатляващи имена: Европейската комисия, НАТО, EACEA (Education, Audiovisual and Culture Executive Agency – Изпълнителна агенция за образование и аудиовизуални средства и култура), UNDEF (The United Nations Democracy Fund – Фонд за демокрация на ООН), NED (National Endowment for Democracy – Национална фондация за насърчаване на демокрацията) и др.

Фондациите на Дж. Сорос от САЩ и от различни европейски държави (Германия, Франция, Испания, Белгия, Португалия и Италия) създават, още от 2005 г. European Programme for Integration and Emigration (EPIM) – „Европейска програма за интеграция и миграция“.


цитирай
2. elianna - -
24.03.2018 02:09
Според Шийна Маклоглин, служител на Сорос, основна цел на EPIM e финансирането на неправителствени организации (НПО), които да осигуряват помощ за политически бежанци и икономически мигранти без документи, както и да насърчават интеграцията, социалното вграждане (достъп до здравни грижи и образование) и равноправното третиране на мигрантите, които искат убежище.
Сред целите на „големите спонсори“ на EPIM са също и въпроси, свързани с упражняването на влияние върху законодателните органи на ЕС в полза на мигрантите, връзките с обществеността, както и различни „специални програми“ като например правна помощ и развитие на капацитета.

Повече от 450 организации от 45 държави, които са непряко свързани с проблемите на миграцията, участват в сложната мрежа на EPIM, която не само финансира тези организации, но и често ги приема в седалището си в Брюксел, където се уреждат и семинарите по съответните теми.

Едновременно с това EPIM провежда големи рекламни кампании, влияе върху средствата за масова информация на страни като Гърция, изключва от рекламния пазар медии, които не споделят вижданията на Дж. Сорос, и подкрепя икономически чрез предоставяне на реклами (чрез сътрудничещи му банки, корпорации и т.н.) медиите, които се обявяват в подкрепа на позициите на финансиста!

Според документа от DC Leaks, публикувани от pronews, трябва да се провежда борба с всякакви средства срещу патриотични и национални („националистически“ според Дж. Сорос) движения в Европа и същите да бъдат неутрализирани с цел да не могат да се противопоставят срещу:

1) Осигуряването на сумата от 15 000 евро за всеки мигрант заедно със съответните социални придобивки;

2) Упражняването на европейски, а не национален контрол върху границите (както се случва в момента на източните гръцки граници);

3) Премахването на законовите разлики между гражданите на съответните държави и бежанците, икономическите мигранти и т.н., както и на възможността държавите да защитават сами границите си;

цитирай
3. elianna - -
24.03.2018 02:10
4) Европейско-турския план Меркел-Ердоган за справяне с „бежанската криза“, който е продукт на вижданията на European Stabillity Initiative (ESI) – организация, финансирана от Дж. Сорос! Директор на (ESI) е Гералд Кнаус, съветник на германската канцлерка по мигрантските въпроси.



Има ли някакво съмнение как Гърция отвори границите си и се напълни с мюсюлмански мигранти?



Само за една конкретна дейност приложеният по-долу документ споменава финансиране в размер на 500 000 евро от фондацията на Сорос!



Сред шестимата най-сериозни от общо 150 бенефициенти на фондация „Отворено общество“ за периода 2005-2009 г. са организациите „Media Development Loan Fund“ (15.69 млн долара), „Drug Policy Alliance“ (12.5 млн долара), „Tides Foundation“ (11.4 млн долара), „American Civil Liberties Union Foundation“ (10.98 млн долара), „The Alliance for Climate Protection“ (10 млн долара), „Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe“ (8.52 млн долара).



Сред организациите, които се финансират направо от OSF, тъй като работят за премахване на националните граници, за разграждането на националните политики спрямо мигрантите, и за предоставянето на права и придобивки за незаконните мигранти, се включват също: National Immigration Forum, American Immigration Council, Immigrant Legal Resource Center, Casa de Maryland, National Immigration Law Center, Migration Policy Institute, Immigration Policy Center и др.

Пари на Сорос са достигнали и до про-мигрантски групи като British Future, която се зае с борбата срещу Британската партия на независимостта на Н. Фарадж, както и до подобни организации в страни от бивша Югославия и в бившите съветски републики по време на „цветните революции“ в Сърбия, Грузия и Украйна.
Именно украинският президент Петро Порошенко даде на Дж. Сорос Медала на Свободата заради оказаната от него помощ срещу Русия, според примера на Франко Тучман от Хърватия, който през 1996 г. благодари публично на Сорос за подкрепата, осигурена от него във войната
цитирай
4. elianna - -
24.03.2018 02:11
Именно украинският президент Петро Порошенко даде на Дж. Сорос Медала на Свободата заради оказаната от него помощ срещу Русия, според примера на Франко Тучман от Хърватия, който през 1996 г. благодари публично на Сорос за подкрепата, осигурена от него във войната със Сърбия.
ДОКУМЕНТИТЕ, СВЪРЗАНИ С ГЪРЦИЯ:



Карта на украинския дебат в Гърция

Предварителна информация

Създаването на Нова Украйна е събитие, което прекроява картата на Европа, като дава възможност за връщане към оригиналната същност на европейската интеграция: единство, солидарност, демокрация и мир. Силна и успешна Украйна е най-добрият гарант срещу антидемократичните тенденции в Източна Европа. Въпреки това много играчи в ЕС са резервирани спрямо възприемането на Майдана като демократична революция и на украинското правителство като законно.

От едната страна на бариерата са т.нар. „Russlandversteher“ (Съчувстващите на Русия). Някои от тях имат собствени планове, обикновено насочени към връзките им с Русия – тяхното убеждаване ще бъде трудно. В очите на други групи и лица обаче реалната ситуация в Украйна може да бъде замъглена чрез комбинация от непознаване на фактологията, руска пропаганда, анти-американски чувства и истинско безпокойство за ставащото в Украйна. Тази втора група включва ключови фактори в оформянето на общественото мнение, някои традиционни играчи в политическия мейнстрийм (като например търговски съюзи и различни политически партии), формиращи се групи, които прекрояват политическата карта на Европа (най-вече в Южна Европа – движение „Пет звезди“ в Гърция, „Подемос“ в Испания, „СИРИЗА“ в Гърция), както и широка гама от НПО в Западна Европа.

В центъра на дебата е голяма група от политически анализатори и създатели на обществено мнение, които замазват на бърза ръка предизвикателствата, които поставя Украйна пред Европа, и прилагат аргументи за фокусирането на Европа върху нейните вътрешни, по-належащи проблеми.
цитирай
5. elianna - -
24.03.2018 02:12
На другия полюс някои мислители, висши чиновници и създатели на обществено мнение предлагат геополитическа война, призовават за възобновяване на Студената война и безкритично подкрепят Украйна. До момента не е публикувано изследване или доклад, които да картографират различните гласове в гръцкия дебат за Украйна. Инициатива „Отворено общество - Европа“ би желала да запълни празнината чрез съставяне на кратка статия.



Обща цел и конкретни предмети

Очаква се консултантът да картографира основните играчи в гръцкия дебат за Украйна, да набележи ключовите аргументи и тяхното развитие през предишните 18 месеца. По-специално, докладът ще:

- Събере всяко съществуващо сведение за допитвания до общественото мнение;Осигури информация „кой кой е“ с данни поне от:

o 6 списания,

o 10 аудиовизуални медии (телевизия и радио),

o 6 интернет сайта,

o Около 50 лидери на мнение и тенденции в социалните мрежи.

- Категоризира основните насоки за дискусия и съответно ще идентифицира основните дискусионни теми и тематични полета;

- Осигури кратко сведение за това, как Русия се е опитвала да повлияе на дебата за Украйна чрез местни играчи и медии;

- Включи част с препоръки за:

o Какви са полетата, където фондация „Отворено общество“ може да се намеси и където би било най-вероятно да повлияе?

o Кои са гласовете (подкрепящи или съмняващи се), които трябва да бъдат засилени?

o По какви други начини инициатива „Отворено общество - Европа“ може да се намеси или да подкрепи страни в този дебат?

Представяне на доклада и срок

Един доклад от 3000 думи + приложения (по усмотрение на автора), както беше установено по-горе. Всички приложения ще бъдат представени поотделно. Консултантът ще депозира предварителен доклад с оценка на резултатите и окончателен доклад до 1 май 2015. Докладът няма да бъде публичен.

Срок на договора

Максимален брой работни дни в рамките на срока:

Такса: (моля, окажете валутата и ставката за заплащане – дни, ч
цитирай
6. elianna - -
24.03.2018 02:13
Максимален брой работни дни в рамките на срока:

Такса: (моля, окажете валутата и ставката за заплащане – дни, часове, думи... и т.н.)

Условия и заплащане

Консултантът ще употреби поне 15 работни дни за изпълняване на задачата.

Заплащане: ок. 6500 долара.



План за плащане:

Първо плащане в размер на 70%

Второ плащане при получаване на крайния доклад на 1 май 2015.



Допълнителни разходи за покриване:

- Административни такси и разходи за комуникации (до 500 американски долара, удостоверими на базата на касови бележки и списък с телефонни обаждания по пера)

- Използване на услуги, организиране на срещи и логистична поддръжка (до 1200 долара, удостоверими на базата на касови бележки/фактури, адресирани до инициатива „Отворено Общество - Европа“ в Барселона.



...



Забележка: Консултантите, които работят на пълен работен ден, могат да изискат получаването на предвидените средства чрез своите организации, както и да включат тази задача в стандартната си работа. Консултантите могат да се чувстват свободни да включат друго разследващо лице или помощник. Независимо от провеждането на дейността, цялата сума на финансиране от страна на инициатива „Отворено общество - Европа“ и покриването на допълнителните разходи не може да надвишава 8000 долара.



...







Документ от архивите на Дж. Сорос, публикувани от DC Leaks, където личи вербуването на различни средства за масова информация, като например организацията No Borders, която прокарва интересите на групировката на Сорос „Отворено общество“.



No Borders: добре позната инициатива, която работи с бежанци. Към нея се числят някои обществени активисти.



Индивидуални активисти и представители на различни групи:

Денис Пилаш, троцкистка група LivaOpozytsia (rosdolsky@gmail)
Неля Вакховска, представител на фондация „Роза Люксембург“ в Украйна vakhovska@gmail
Ирина Жеребкина, Краковски университет irinaz@univer
Олексей Радински – писател и филмов продуцент.
цитирай
7. elianna - -
24.03.2018 02:15
Резултатът от услугите на Сорос във връзка с качеството на поканените в телевизионни предавания в Германия относно украинския въпрос.



a) Телевизионни ток-шоута

Картината, която се оформя на базата на проучвания на общественото мнение, е различна от тази, която се оформя от анализа на дебатите в телевизионни ток-шоута.

Между март 2014 и февруари 2015 конфликтът е дискутиран в 24 ток-шоута по ARD и ZDF – основните обществени канали. От 106 гости 37 могат да бъдат определени като принадлежащи към про-руския лагер (15 от тях руски дипломати и журналисти от държавно-контролирани медии) и 15 – към лагера на критиците на Путин (9 от тях украински държавни служители или журналисти). Други групи участници могат да бъдат определени както следва: представители на правителството (лагерът на Меркел), политици от Европейския съюз, експерти, възрастни държавници, американци.

Тези дебати, които са гледани от между 1.5 и 4.6 милиона зрители, са в центъра на германския политически дискурс. Основните насоки на дебата са както следва:

- Крим: със сила ли е анексиран Крим от Русия или е законно и легитимно присъединен от нея?



b) Вестници

Начинът, по който украинският конфликт е бил представен във вестници е много по-сложен от дебатите в ток-шоутата.

Основните вестникарски медии – „Зюдойче Цайтунг“, „Франкфурт Алгемайне Цайтунг“, „Ди Велт“, „Тагесцайтунг“, „ЦАЙТ“, „Шпигел“ – като цяло са свършили добра или много добра работа при отразяването на конфликта. Те са представили голям брой интересни и вещи коментатори от всички страни.

Основното разделение не е между вестниците, а в самите вестници. Докато повечето руски кореспонденти и други кореспонденти, базирани в Централна Европа (Варшава), имат по-дълбока и реалистична преценка на конфликта и на характера на днешната руска политика, базираните в Германия началници на бюра или членове на редколегии понякога преминават границата и вземат руската гледна точка. За чуждестранните кореспонденти понякога е предизвикателс
цитирай
8. elianna - -
24.03.2018 02:16
предизвикателство да се уверят, че техните експертни мнения са чути.







А ето и оригиналните факсимилета на преведените по-горе документи:



















БЕЛЕЖКА НА РЕДАКЦИЯТА: По технически причини не можем да публикуваме всички факсимилета на преведените по-горе от английски документи. Оригинала можете да видите тук:

http://www/portal/20160824/defencenet/diethnis-asfaleia/66/sygklonistika-ntokoymenta-apo-dc-leaks-pos-o-tsoros



Превод от гръцки и английски: доц. Герасим Петрински

http://glasove/categories/na-fokus/news/soros-prevryshta-gyrciya-v-islyamska-koloniya-kontrolirajki-medii-politici-banki
цитирай
9. karamelita - Разпнаха Христос за 5 сребърника, ...
24.03.2018 08:57
Разпнаха Христос за 5 сребърника,сега света ще затрият продажниците без съвест и отговорност,за които са важни само парите,дори по важни от невинните детски душици,които отиват с лека ръка да погубят,защотот Сатаната Сорос ще им даде пари...Скоро пак попаднах на фондация,коята щяла да подпомага гейове и лесбийки финансово,да финансира проекти,само и само да станат гейове и лесбийки и пак от Сорос!Всичките злини в Европа идват от продажниците на Сорос,издигнали се престъпници,интересуващи се с изкривеното си мислене само от пари и безотговоени дори към собствените си деца!! Да не говирим пък за бедни хора,които се чудят как да спечелят малко пари...множат се...това е наистина ужасяващо,няма ли кой да сложи край на Сорос,да го сложи извън закона,че да се спре този полудял за пари свят,тръгнал към собствената си гибел ?!Като видят пари,обезумяват и вършат най големите безобразия дори и със собствената си същност от алчност!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: elianna
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1173049
Постинги: 1302
Коментари: 1089
Гласове: 610
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031